rå dyr/spanien 19C

COOL BURGER AIRBACK REVOLUTIONEN: "Rå Dyr"

Udstillingsperiode: 5. maj til 27. maj 2007.
Fernisering: 5. maj klokken 15.00.

Åbningstider: torsdag - søndag 13.00 - 17.00.

Udstillingsstedet Spanien 19C
Kalkværksvej 5A
8000 Århus C
Tlf.: +45 22308459
Web-adresse: www.spanien19c.dk
Mail:spanien19c@gmail.com

Udstillingsstedet Spanien 19C præsenterer COOL BURGER AIRBACK REVOLUTIONENs videoinstallation "Rå Dyr".

Videoen "Rå Dyr" handler om sammenstødet mellem kultur og natur i Dyrehaven i Vejle. Dyrehaven rummer et større antal fritgående rådyr og kronhjorte. COOL BURGER AIRBACK REVOLUTIONENs to faste besætningsmedlemmer - Joaquin Zaragoza og claus ejner - begiver sig på en længere ekspedition for at undersøge, hvilke forestillinger der eksisterer i gennemsnitsdanskerens bevidsthed om rådyr og kronhjorte mm., og hvordan disse forestillinger modsvares af virkeligheden. Det er i hvert fald udgangspunktet for ekspeditionen. Men som ekspeditionen konfronteres med Dyrehavens barske realiteter, viser det sig, at det er mere interessant at undersøge og gengive rådyrenes og kronhjortenes menneskeskabte omgivelser end at opstille en sociologisk ABC over dyrenes adfærd mm.. Hvorfor - håber COOL BURGER AIRBACK REVOLUTIONEN videoen "Rå Dyr" i sig selv er i stand til at forklare beskueren.

Den installatoriske præsentation af videoen "Rå Dyr" vil COOL BURGER AIRBACK REVOLUTIONEN gerne medgive, vækker mindelser om Paul McCarthys skulptur af to mænd, der voldtager et stykke idyllisk skov - dog med det forbehold at COOL BURGER AIRBACK REVOLUTIONENs naturkulisse fremstår, som om den er blevet kørt igennem en maskine, der laver træflis til blomsterbed.

COOL BURGER AIRBACK REVOLUTIONENs videoinstallation er støttet af Aarhus Kommunes Kulturudviklingspuljen, der også støtter udstillingsstedet Spanien 19C.

 

DOKUMENATION AF UDSTILLING